Project Description

Vizita in orasul Contelui Dracula

Zona Rasnov – Bran

# oferta noastra

Va recomandam sa rezervati o zi pentru a vizita localitatile Rasnov si Bran, situate intr-o zona rustica, plina de istorie si traditii. Va asiguram transportul in timpul zilei si masa de pranz, servita la unul dintre cele mai bune restaurante din zona.

# despre Rasnov si Bran

Situat in centrul tarii, in partea superioara a Tarii Barsei, la poalele masivului Postavaru, la mica distanta de Muntii Bucegi si Piatra Craiului și la capatul Nordic al culoarului (trecatorii) Rucar, Bran si Cheia Predeal, orasul Rasnov pastreaza de peste veacuri acelasi iz istoric al unui burg prosper.

Ordinul teutonic a inceput constructia unui fort din lemn (primul castel Bran) la inceputul secolului al XIII-lea. Dupa ce acesta a fost distrus de mongoli in 1242, Sigismund al Ungariei a inceput in 1377 constructia unui castel din piatra, timp in care asezarea Bran a inceput sa se dezvolte in apropiere. Aflat pe o culme abrupta, castelul proteja o cale strategica de trecere intre Transilvania si Valahia.

# cateva obiective turistice

  • Cetatea Rasnov este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov
  • Pestera Valea Cetatii aflata la o altitudine de 790 m
  • Castelul Bran construit in 1382, pe o stanca. In curtea castelului se afla un mic muzeu al satului, cu case traditionale din regiunea culoarului Rucar-Bran.